Carolinas blogg

Fru Svensson bloggar...

VM USA - del 2 Buckhannon

Publicerad 2023-07-26 19:05:23 i Allmänt, Ella spelar, Engelholm marchingband,

Så var vi framme i den lilla staden med det stora hjärtat (deras slogan).
Det var otroligt intensiva dagar. Tisdagen och onsdagen var det träning och repetition av de olika programmen.
På onsdagkvällen var det invigning där alla (de flesta) band gjorde entré. Det var underhållning av en lokal rikskändis och sen skulle alla statens folkvalda säga några ord. Även stadens borgmästare o mannen som höll i trådarna för eventet pratade. Oerhört amerikanskt med nationalsången o tal om deras härliga och fria land. 
Efter invigningen var vi tvungna att repa lite till eftersom instrument vi behövde låna inte kommit på plats innan. 
På torsdagen drog tävlingarna igång. Först ut var sittande programmet. Det var ett helt perfekt genomförande och vi hörde förtjusta tillrop i publiken. Dagen efter fick vi beskedet att just detta framträdande gav VM-guld till EMB. 
På kvällen var det drumbattle. Vi hoppades att de skulle vinna en omgång men var förberedda på motsatsen då vi inte hade en aning om hur det skulle vara. Till vår förvåning gick de till final o slutade på en bronsplats. 
Vilken lycka! Alltså att se Ella så lycklig gjorde att den långa resan var värd det alla dagar i veckan.
(null)

(null)

På fredagen var det tävling i field parade. Från början var det inte tänkt att vi skulle tävla i den grenen men vi anmäldes i sista sekund. Efter framgångarna i drumbattle blev alla extra sugna på tävling. 
Ungdomarna gjorde en strålande insats igen!
Efter sista deltagaren annonserades resultatet från torsdagens tävling och EMB gänget fick en glad nyhet. Guld! De kom på första plats. Det blev medaljutdelning och firade. 
Knappt hade jublet tystnat förrän vi fick nästa glada nyhet. EMB var i final även med figg.programmet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På fredags kvällen var det fest i stan med tivoli o livemusik. Trevligt även om vi vid det här laget var rätt slitna.
(null)

(null)

(null)

(null)

Lördagen blev en riktig utmaning för ungdomarna. Vi behövde korta ner programmet inför finalen så det behövdes repas in. Dessutom var det stor parad genom stan med alla orkestrar o flera lokala inslag. Lägg till över 30 grader varmt o strålande sol. Det var många trötta ungdomar när det var dags för kvällsmat. 
Men sen taggade till o gjorde ett fint finalnummer. Det blev en fin 9:e plats och för oss som var där var det en vinst. Vinnarna var Calgary Stampede som vunnit 7 ggr på rad. Det är ett gäng med 140 st som har ungefär 200 spelningar per år. Vilken show de bjöd på. Det var som att titta på cirkus med ett proffsband till. (Om man vill se så kan man hitta livesändningarna från hela veckan på youtube) 
Söndagen blev lugn med packning och ett besök på Walmarts. 
På kvällen var det avslutningsceremoni på Ross stadium med framträdande av Marinens musikkår och ett hejdundrande fyrverkeri. De fullkomligt sprutade upp gigantiska fyrverkerier i 30 minuter-helt galet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
En fantastisk avslutning på en härlig vecka i Buckhannon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela