Carolinas blogg

Fru Svensson bloggar...

London del 3

Publicerad 2023-11-01 12:24:33 i Allmänt,

Så var det söndag och vi började känna av alla tusentals steg vi gått. Isak hade önskemål om British museum så det blev det på förmiddagen. Det är helt gratis men man bokar biljetter för att slippa köa. Vi fick se en uppsjö med keramik och andra föremål från romarriket, antikens Grekland och givetvis mumier från Egypten. Man får ett hum om hur gigantiskt det brittiska imperiet var. 
(null)

(null)

På eftermiddagen var det dags för det som framför allt jag och Ella sett fram emot. Werner bros studios "The making of Harry Potter". Vi hade bokat en bussresa från Russel square. Ca en timmes bussresa och sen var vi där. Scenkläder och massor av ställen där man kunde försöka förstå det gigantiska jobbet med att göra dessa filmer. Spännnade! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Var det värt pengarna? Nja.  5000 kr kostade HP-turen och det är mycket pengar tycker jag. Men jag hade inte velat missa det så då är det väl värt det… Det är nog inget man gör mer än en gång iallafall. 
Vi var tillbaka i centrala London vid halv 8 och då blev det lite hotellmys. 

Sista dagen var det Eriks tur att få göra sin önskan. London eye! Ella ville inte och jag är inte så glad för höjder och att vara instängd så Erik o Isak tog en tur. Jag och Ella ramlade in på ett Shrek äventyr som var riktigt trevligt. Kanske var det lite barnsligt men precis som filmerna innehöll det en hel del vuxenhumor. 
Sen tog vi en sista promenad i området kring Victoria tower (Big Ben) och den var det dags för att börja ta sig till flygplatsen. 
(null)

(null)

(null)

Vi hade riktigt mysiga dagar och flyga med SAS har jag nu ytterligare en positiv erfarenhet av. Tyvärr är ju svenska kronan inte så stark vilket gör att det inte är så roligt att shoppa. 
Vi använde oss av londonbiljett.se när vi bokade olika inträden och det har funkat klockrent. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela