Carolinas blogg

Fru Svensson bloggar...

Borta bra men hemma bäst...

Publicerad 2015-07-23 20:19:06 i Allmänt,

Igår på seneftermiddagen anlände vi till Västergatan. Gräset var långt men mina fina krukor som Sylvia (grannen som har blomsteraffär) planterat var levande och huset stod kvar. Dammet ligger ff tjockt i fönsterkarmarna så det får bli kvällsnöjet idag. Vågen har jag inte ens vågat kliva på ännu. 
 
Vi har haft fina dagar med vår husvagn såväl i Karlskrona, på Öland och i Stockholm. Men visst är det skönt att komma hem. 
 
I Stockholm hittade vi tillsist en camping som hade plats till oss. (Om man är petig låg den nog snarare i Sollentuna men för mig är det Stockholm). Mysig camping som låg nära busshållsplatsen. Man fick åka buss en bit till Danderyds sjukhus och sen tog vi T-banan därifrån. Våra landsbyggdsbarn tyckte att kollektivtrafik var riktigt spännande! 
 
Våra barn älskar helt enkelt att gå på museeum. Vi har inte varit så flitiga besökare på muséum tidigare men den här semestern har vi minsann!
 
Första dagen åkte vi ut till Djurgården. Isaks fröken hade berättat för eleverna om Vasaskeppet så det var ett önskemål från Isak att få uppleva det. Jag har för många år sedan varit på klassresa i Stockholm och då besökte vi Nordiska museet och det hade jag goda minnen i från. Jag hade när jag läste på sett att de hade en audioguidning för barn och det lät ju bra. Vi började på Nordiska och vilken hit! Kan verkligen rekomendera alla som har barn att gå dit. De har gjort en audiogude (en tur med mp3 spelare och hörlurar som man går i sin egen takt) som är riktad till barn. En humoristisk och lättsam guidning som allafall mina barn älskade. Gustav Vasa sitter precis där man kommer in och han "följer sedan med " runt utställningen och han är ju helt oförstående om hur fattiga människor hade det förr och allt efter hans tid begriper han inte alls. Han ställer hela tiden frågor som "guiden" svarar på. Hon svarar på ett enkelt och barnvänligt sätt men med mycket fakta. 
 
 
 
 
Sen promenerade vi runt hörnet till Vasamuseet. Det är ju också trevligt och lärorikt. Isak tyckte det var spännande och sög åt sig information. Även Ella var nöjd även om hon inte riktigt kan ta in detta stora i Vasaskeppets historia. 
På tisdagen var vi på Tekniska museet och Historiska museet. 
På tekniska finns Teknorama där man kan prova olika saker och göra experiment. Lite som "Navet" i Borås. Jag tycker nog att om man vill testa och laborera är Navet bättre. Tekniska museet är ju spännande med alla uppfinnigar och teknikhistoria men jag tror att för den delen var våra för små. 
 
På Historiska har man i år en satsning som heter "Meet the Vikings" där barnen får testa på att baka bröd som på vikingatiden, göra smycken och prova lekar man lekte. Det var ett trevligt inslag. Jag som är historieintresserad hade kunnat gå där länge men tyvärr hade de bara audioguider för vuxna och dessa kostade extra vilket det inte gjorde på Nordiska. Vi vuxna tröttnade konstigt nog innan barnen. 
 
 
 
Vi kan konstatera att om man ska semestra med våra barn så är historiska platser en höjdare!
 
Nu är vi lite mera historiskt kunniga och jag tror att Stockholm kan se fram emot fler besök från Svenssons.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela