Carolinas blogg

Fru Svensson bloggar...

Borta bra men hemma bäst…

Publicerad 2022-07-28 12:37:38 i Allmänt,

Så blev den äntligen av vår roadtrip till Italien. Två år efter ursprungsplanerna och med bara bil istället för med husvagn. Vi ville så gärna uppleva Italien och Union Lido en gång till. 

Vi började vår resa i Berlin. Detta har varit Isaks önskeresmål sen han på mellanstadiet som så många andra blev intresserad av Andra världskriget och Kalla kriget. Det blev några fina och intensiva dagar i ett varmt Berlin. Dit kommer vi säkert att komma igen!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan gick resan vidare till Österrike där vi bodde på ett mysigt pensionat uppe i bergen med en underbar utsikt. Vi åt på den lokala kvarterskrogen där vi bjöds på god mat och underhållning. Gästerna stämde upp i allsång när ägaren drog fram sitt dragspel. 
Vi besökte Brechtesgaden och Örnnästet. Tyvärr var det molnigt och upplevelsen blev inte riktigt så bra som vi önskat. Själva örnnästet är inte mycket att se. Om det varit klart tror jag utsikten hade varit magisk. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På min födelsedag så körde vi till Union Lido, campingen som vi varit på flera gånger innan. Resan som vi trodde skulle gå fort blev lång. 40 mil tog 6,5 timme och vi var så trötta när vi kom fram. 
Micke o Sofia hade bokat bord på en restaurang så det blev god mat och underhållning på kvällen.
Veckan på Lido var superfin. Perfekt väder, sol, bad, god mat och trevligt sällskap. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En dag körde vi på vinprovning på 47 anno Domini och fick prova goda viner med tillhörande ost och charkbricka. Vi fick också ett mkt gott dessertvin med kaka till. 
(null)

Sista stoppet på vår resa var Gardasjön. Vi inledde med ytterligare en vingård. Brunelli som är vår favorit. Godsaker med hem såklart!
Ungefär där tog faktiskt semestern slut. Vi skulle stannat tre nätter men det blev en. Det var så otroligt varmt och Gardasjön är knappt badbar just nu då de minskat vattenståndet med en hel meter för att rädda floden Po från att torka ut. 
Eftersom vi var nöjda ändå så vände vi helt enkelt norrut och kom hem trötta men glada i måndags. 
(null)

(null)

(null)

 Nu njuter vi av de två sista veckorna på semestern och håller tummarna för lite sol även i Skåne.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela